2024. június 18., kedd
FONTOS

Főztek és segítettek

Harmadik alkalommal rendezte meg vasárnap a Békés Vármegyei Kormányhivatal a Főzz és segíts! jótékonysági rendezvényét a várkertben.

A programhoz csatlakozó intézmények és a pálinkafesztivál szervezői jóvoltából, a Kádas György Alapítvány és a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület egy- egymillió forint adományt vehetett át.

Hegedűsök húzták a talpalávalót pünkösd vasárnapján a Főzz és segíts! jótékonysági rendezvényen a gyulai vár tövében.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal három évvel ezelőtt hívta életre a karitatív eseményt, minden évben más civil szervezet segítésével. Az idén harminchét vármegyei intézmény, ötven-ötvenezer forintos támogatással kapcsolódott a pálinkafesztivál részeként tartott programhoz.

A Gál Ferenc Egyetem békéscsabai kara is fakanalat ragadott, hogy elkészítse a campus receptje alapján a paprikás krumplit Károlyi Gabriella, HÖK elnök irányításával.

A hungarikum törvény 2012-ben született, ám önmagában maga a rendelkezés nem elég, fogalmazott Závogyán Magdolna, kultúráért felelős államtitkár és egyben az esemény fővédnöke. Kellenek azok a közösségek és azok az emberek, akik nyitott szívvel nem csak a maguk szórakoztatására, hanem egymás megsegítésére részt vesznek az ilyen és hasonló programokon.

Kozsuch Kornél, a NAK elnöke fontosnak nevezte a Békésben termelt, helyi alapanyagokból készült, hagyományos ételek népszerűsítését. Az külön értékelendő, hogy mindezek jótékony célt szolgálnak.

A pálinka a nemzeti összetartozást jelképezi, fogalmazott Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál fesztiváligazgatója.. A szervezőcsapata elkötelezett a jó ügyek szolgálatában, ezért is tartották fontosnak, hogy a rendezvényből befolyt összeget kiegészítsék egymillió forintra.

A III. „Főzz és Segíts!” jótékonysági főzés bevétele két olyan gyulai civil szervezet működését támogatja, amely sérült embertársaink segítését tűzte zászlajára – hívta fel a figyelmet dr. Görgényi Ernő polgármester az adományátadást megelőzően.

Takács Árpád főispán valamennyi résztvevő csapatnak oklevéllel köszönte meg a munkáját, a hozzáállását és a segítő szándékát.

A Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület képviseletében Papp Zsuzsanna kuratóriumi elnök, a Kádas György Alapítvány részéről pedig Borbély Márta, lakóotthon-vezető vette át a működésüket nagymértékben segítő egy-egymillió forintról tanúskodó adománylevelet.

 

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …