2024. június 18., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 22.

Témák:

– Hamarosan átadják a Gyulai Várfürdő egyik legnagyobb beruházását, a megújult és kibővített főépületet. Kun Miklós 3Téma című műsorunkban beszélt arról is, hogy a következő nagy beruházás a Lovardában zajlik majd. Ott többek között egy könnyen megközelíthető pihenőteret alakítanak ki, valamint az új kerámialapokat helyeznek el, melyeken Gyula emblematikus épületei rajzolódnak ki.

– Harmadik alkalommal rendezte meg a Békés Vármegyei Kormányhivatal a Főzz és segíts! jótékonysági rendezvényt a várkertben. A programhoz csatlakozó intézmények és a pálinkafesztivál szervezői jóvoltából a Kádas György Alapítvány és a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület egy- egymillió forintos adományt vehetett át.

– Ütemterv szerint zajlik az egykori tervező iroda épületének felújítása Békéscsabán. Az elmúlt évtizedekben nem volt lehetőség az épületen nagyobb felújítást végezni, így annak energetikai állapota megkövetelte a korszerűsítést. A sajtótájékoztatót követően a közgyűlésen a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség és a honvédelem is beszámolt 2023-as tevékenységeiről.

– Három millió forintos keretre pályázhatnak Gyulán a társasházak. A pénzt a közös épületrészek korszerűsítésére fordíthatják.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 13.

Témák: – Az egészségtudatosság erősítését szolgálta az a szerda délutáni program, melyet a Dürer iskolában …