2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Közel nyolcszáz sérült fiatal találkozott Gyulán

Minden eddigi rekordot megdöntött a résztvevők száma csütörtökön, a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóján.

A városi tornacsarnokban rendezett eseményen rengeteg szórakoztató program és sportolási lehetőség várta a közel nyolcszáz fiatalt.

Ezúttal is közös bemelegítéssel kezdődött csütörtökön a sérült fiatalok vármegyei találkozója a városi tornacsarnokban. A hetedik alkalommal életre hívott eseményre rekordszámban, közel nyolcszázan regisztráltak a térség minden tájáról. Görgényi Ernő polgármester a délelőtti megnyitón kiemelte, minden sikeres ügy úgy kezdődik, ha valakinek van egy álma és egy célkitűzése, aminek a megvalósításához társakat találva, egész fesztivállá tud nőni egy rendezvény. Így indult útjára 2015-ben a mára közel nyolcszáz fiatalt megmozgató program is. Alt Norbert alpolgármester számos civil szervezettel és intézménnyel összefogva hívta életre a vármegyei fogyatékkal élők legnagyobb rendezvényét. Görgényi Ernő hangsúlyozta, Gyula városa a vármegye polgári központjaként a szociális érzékenységet kiemelten fontosnak tartja.

Meghívottként kapcsolódik a találkozóhoz Gajdács Ferenc, aki néhány évvel ezelőtt kényszerült kerekesszékbe. A gyulai fiatal a sport jelentőségéről beszélt.

Ez a nap sokat jelent a fogyatékkal élőknek, az egymástól távolabbi csoportokat hozza közelebb egymáshoz, fogalmazott Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesült vezetője. Nagyon sokan, több héten keresztül dolgoznak azért, hogy a nap főszereplői felhőtlenül tudjanak szórakozni.

A sérült fiatalok hetedik vármegyei találkozó rekordlétszáma jelzi a rendezvény sikerességét és népszerűségét. A fesztivállá nőtt esemény egyik legnagyobb ereje az összetartozás érzésének megélésében és az itt szövődött barátságokban rejlik.

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …