2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Megújul a román iskola játszótere

Új játszóelemmel bővül a Nicolae Balcescu iskola udvara, jelentették be a napokban tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

A tervek szerint a szeptemberi iskolakezdéskor már az új játékok fogadják a diákokat.

Az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt a román iskola udvarán, ugyanakkor a játszótér állapota már nem volt megfelelő, hangzott el a napokban megtartott, helyszíni sajtótájékoztatón. Az intézményhez kapcsolódó civil szervezet, a Generációk Kézfogása Alapítvány egy évvel ezelőtt jött létre elsősorban azért, hogy gyermekbaráttá alakítsák az iskolaudvart, fogalmazott Borszékiné Cserháti Erika elnök. A cél elérése érdekében két alapítványi bált szerveztek, további segítséget kaptak a Miniszterelnökségtől, a gyulai képviselő-testülettől és az iskolától is.

A településrész önkormányzati képviselője, Kiss Szabolcs 2017 látja és tapasztalja az itt élő közösség összetartó erejét. Az alapítványi bálon szembesült a célként kitűzött nagyösszegű játszóelem beszerzésével, természetes volt, hogy az ügy mellé állt magánemberként és képviselőként egyaránt, ahogy Alt Norbert alpolgármester is. Gyulán országosan is kimagasló a civil szervezetek száma, emelte ki az alpolgármester. A város életének szerves részei a környezetvédelmi, sport, karitatív vagy éppen közösségi céllal működő civil egyesületek és alapítványok.

Czeglédiné Gurzó Mária igazgató a sajtótájékoztatón elmondta, az intézményben 480 diák tanul. A gyermekek mintegy fele a kisebb korosztályba tartozik, akik szeptembertől már a megújult játékudvaron tölthetik az iskolai szabadidejüket.

 

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …