2024. június 18., kedd
FONTOS

Könnyűzenei találkozót rendeztek a zeneiskolában

A közelmúltban rendezték az első Békés Vármegyei Zeneiskolai Könnyűzenei Találkozót a gyulai zeneiskolában. A találkozó egyben verseny is volt, ahol nyolcvannyolc diák, ötvenhárom produkcióját értékelték a zenei szakemberek.

A Power Beat ütőegyüttes produkciója nyitotta meg a zeneiskola idén először meghirdetett könnyűzenei találkozóját. A véletlennek köszönhető a vármegyei rendezvény létrejötte, derült ki Czirok Mihály igazgató szavaiból a napokban megrendezett megmérettetésen. Egy korábbi versenyre nem volt elég jelentkező, ezért indult el az ötletelés, mely során eljutottak a műfaji megkötés nélküli, könnyűzenei kategóriájáig. Czirok Mihály kiemelte, Békésben eddig nem volt ilyen jellegű verseny, talán ennek is köszönhető, hogy az érdeklődés minden várakozást felülmúlt a nyolcvannyolc fellépő ötvenhárom produkciójával.

A Gyomaendrődról érkezett kamaraegyüttes szeptemberben állt össze, fogalmazott Kovács Sándor. Az együttes vezetője elmondta, hosszú távon terveznek a fiatalokkal, hiszen sikeres szerepléseik példát is mutatnak a művészeti iskola többi növendékének.

Az Erkel Ferenc Zeneiskola egésznapos programjáról a gyulai ütőegyüttes ezüst minősítéssel, míg a gyomaendrődi kamaraegyüttes bronz minősítéssel térhetett haza

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …