2024. június 19., szerda
FONTOS

Csillagtúra: a harmadik mozaik is a helyére került

A napokban egyedi mozaikkal gazdagodott a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A XXIV. nemzetközi csillagtúra emlékére készített alkotást Franz-Rudolf Sieren német tűzoltó készítette.

A németországi Mettlach-Orscholzban élő tűzoltó, Franz-Rudolf Sieren évtizedek óta megtiszteli valamennyi csillagtúra szervezőjét egy, a találkozónak emléket állító, saját készítésű mozaikkal, hangzott el a napokban a gyulai tűzoltóparancsnokságon. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, az alkotást Gyula városa kapta ajándékba, azonban a legméltóbb helye ennek nem az önkormányzat.

A tűzoltó csillagtúra jó alkalmat teremtett arra, hogy az ideutazók ne csak a város értékeire, hanem a tűzoltók mindennapi munkájára is felfigyeljenek, fogalmazott Zanócz István parancsnokság vezető. A gyulai egység teljes állományával, hatvan fővel kapcsolódott be a program lebonyolításába.

A csillagtúra mozgalom fontos dolog a tűzoltók életében, fogalmazott Dudaszeg József nyugalmazott tűzoltóezredes. A korábbi tűzoltóparancsnok a rendezvény visszhangjáról beszélt.

A fürdőváros 1993 és 2009 után 2024-ben is fogadhatta a nemzetközi csillagtúrát, hogy a három után lesz-e ráadás, a következő tizenöt évben kiderül.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …