2024. június 21., péntek
FONTOS

Lopott rollerrel járta a várost egy fiú Békéscsabán

Egy nap alatt két elektromos rollert is ellopott egy fiatal fiú Békéscsabán, azért mert iskola után rollerezni szeretett volna.

Az új szerzeményének nem sokáig örülhetett, mert a rendőrök már másnap elszámoltatták a tettéért.

Közel 400 ezer forint volt annak a két elektromos rollernek az összértéke, amelyeket egy 15 éves fiú lopott el 2024. május 22-én, Békéscsabán. A fiatal elmondása szerint sétálgatott a városban, amikor az egyik áruház parkolójában meglátott egy rollert. Ráállt és látta, hogy a járgány nincs lezárva, gond nélkül el tud indulni vele Egy ideig használta, majd észrevette, hogy a roller hamarosan le fog merülni. Megállt egy épület előtt, ahol tudta, hogy ott mindig vannak rollerek és kicserélte egy másikra. Az új szerzeménye szintén nem volt lezárva, ezért tudott elindulni vele. Éjszakára a lopott rollert egy tárolóban hagyta, majd másnap suli után ismét használta. A következő napra is ez volt a terve, ám ez már nem jött össze, a délutánt márt a rendőrségen töltötte.  A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást ellene. Az ellopott elektromos rollerek visszakerültek a tulajdonosaikhoz.

Az eset kapcsán a rendőrség kéri, hogy vigyázzanak jobban értékeikre. A rollereket, kerékpárokat mindig zárják le, és zárják hozzá valamihez egy erős, jó minőségű lakattal. Ha a járgány applikációval működik, akkor bizonyosodjanak meg arról, hogy azzal biztosan nem tud majd elindulni illetéktelen.

 

Nézze meg ezt is:

Hamis játékkonzolokat fogtak Gyulánál

  Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- …