2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Átadták a Gyulai Várfürdő megújult főépületét

Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár érkezett szerdán Gyulára, ahol előbb a Gyulai Várfürdő megújult főépületének átadó ünnepségén vett részt.

A létesítményben 1000 négyzetméterrel bővült a belső tér, megszépült a masszázs részleg, a dolgozói öltözők.

Nagy a verseny az ágazatban – kezdte a megnyitó ünnepséget Kun Miklós igazgató, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyulai, hazánk hetedik legnagyobb vidéki fürdőjeként folyamatosan fejlődik, most a Kisfaludy program révén megpályázott három milliárd forint második üteméből korszerűsítették a főépületet.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, Gyula régóta a régió leglátogatottabb úticélja. 2010 óta a városvezetés törekvéseinek középpontjában a turisztikai attrakciók négy évszakossá tétele áll. Ennek jegyében épült meg az Aquapalota, és azóta is folyamatosan a pályázatok mellett a saját erős beruházások is.

Kovács József országgyűlési képviselő a török korig visszanyúló, történeti áttekintést adott a gyulai fürdőzésről, Nagy János államtitkár pedig úgy fogalmazott, a koronavírus járvány, a háború és az uniós szankciók ellenére hazánk és Gyula méltó választ adott a nehézségekre.

Nagy János a várfürdő után a Ladics-házba látogatott, ahol a megújult kiállítóteret mutatták be neki.

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …