2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is.

A 3 Témában arról kérdeztük a GFE gyulai karának oktatóját, Olteanu Lucián Líviuszt, miért kulcsfontosságú a pihenés a gyerekeknek, milyen praktikái vannak a minőségi szabadidő eltöltésének.

Már hetekkel a nyári szünidő kezdete előtt sok családban okoz fejtörést a többhetes időszak áthidalása, ami nem csak a gyermekek felügyeletét jelenti. Korosztálytól függetlenül, a rekreáció kiemelten fontos mindenkinek, szülőnek és gyermeknek egyaránt, fogalmazott a 3Témában Olteanu Lucián Líviusz. A Gál Ferenc Egyetem oktatója hangsúlyozta, nem könnyű határvonalat húzni az életkorokban, de a tizennégy év alatti gyermekek azok, akiknél kiemelt jelentősége van a minőségi idő eltöltésének.

Az egyetemi évek sokaknak nem csak a tanulásról szólnak, hanem munkavállalásról is. Olteanu Lucián Líviusz hangsúlyozta, gyakran találkozik olyan segítséget kérő hallgatókkal, akik mindkét végén égetik a gyertyát már fiatal felnőttként, feszegetve ezzel terhelhetőségük határait.

A pihenés nem luxus, hanem lételem. A GFE pszichológus szakembere hangsúlyozta, fontos, hogy mindenki szánjon kellő időt a feltöltődésre és a  kikapcsolódásra, legyen szó egy rövid kirándulásról, vagy akár az egész nyári szünetről.

 

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …