2024. június 20., csütörtök
FONTOS

A sport fontosságáról tartottak konferenciát Békéscsabán

 

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik akár szülőként, vagy edzőként, pedagógusként sportolásra szeretnék bírni a gyermekeket – ezzel a gondolattal vezette fel szerda délután, a kormányhivatal békéscsabai központjában megtartott konferenciát Zalai Mihály.

A program egyik szervezőjeként, a vármegyei önkormányzat elnöke a sport fontosságáról beszélt, ugyanakkor megjegyezte, a mai világban sokkal több inger éri a fiatalokat, ezért nehezebb őket rávenni a mozgásra.

A “Sportoló Nemzet 2024” címet viselő rendezvényt egy sajtótájékoztató előzte meg. Ezen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Békés vármegye rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött a diáksport terén.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Öttusa Szövetség elnöke az elmúlt évek eredményeiről és a sport fontosságáról beszélt. Kiemelte, a sport révén nemcsak egészséges nemzedék nőhet fel, hanem ez jelentős összetartó erővel is bír.

Az eseményen Kovács Norbert, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese a sport népegészségügyi vonatkozásairól beszélt, illetve a helyi közössége motiválásában játszott fontos szerepét emelte ki.

 

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …