2024. június 18., kedd
FONTOS

Régóta tervezett fejlesztéseket valósíthatnak meg Gyulán

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen.

Elfogadta a grémium a Békés-Bihar Településfejlesztési Nonprofit Kft, a Gyulai Várszínház, a Gyulakonyha, a Gyulasport, valamint a Gyulai Hírlap 2023. évi gazdálkodásáról, illetve a 2024. évi üzleti tervéről szóló beszámolót.

Közétkeztetési közszolgálati keretszerződést kötött a város a Gyulakonyhával 2024 június elsejétől 2034 május 31-ig.

Döntés született az óvodai csoportok számáról is. A nyolc intézményben összesen 25 csoportot indítanak, emellett engedélyezték a Gyulavári Óvodában a 2024/25-ös nevelési évben a 15 százalékos túllépést a maximális csoportlétszám tekintetében.

Elfogadták a Dobos István utca és a Leiningen utca közötti szakasz kerékpáros forgalmirend-változását is. Ennek értelmében mindkét irányba lehet majd biciklizni.

Módosították a városi tanulmányi ösztöndíjról szóló önkormányzati rendeletet is. A Bay Zoltán ösztöndíjat középiskolások esetében 10-ről 13 ezer forintra, felsőoktatási hallgatók esetében pedig 15-ről 20 ezer forintra emelték a következő tanévtől.

A városi művészeti ösztöndíjról szóló önkormányzati rendeletet is módosították. Az Erkel Ferenc ösztöndíj esetében 25-ről 30 ezer forintra emelik az összeget.

A TOP Plusz pályázat alkalmat ad arra, hogy régóta tervezett fejlesztéseket lehessen megvalósítani Gyulán. Támogatási kérelmet, pályázatot nyújt be a város a Gyulavári Egészségház és a védőnői szolgálat épületrészének felújítására. Emellett a Vértanúk úti, és a Temesvári úti kerékpárutak fejlesztésére, valamint a Gyulaváriban található Széchényi utcában építenének új kerékpárutat.

Döntés született arról is, hogy rendezvénypajták kialakítására nyújtanak be pályázatot.

Támogatási kérelmet nyújt be a város a Városerdő, Fő utcájának aszfaltozására is.

Az ülésen többletforrást biztosítottak a várkerti játszótéren két új hinta beszerzéséhez és a Göndöcs-kerti játszótéren a labirintus újjáépítéséhez.

Zárt ülésen döntött a grémium a Libor János-díj adományozásáról, valamint javaslatot tettek a “Békés Vármegyéért” kitüntető díj adományozására.

 

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …