2024. június 20., csütörtök
FONTOS
Ilyen lett

Megújult Kamuton a katolikus óvoda

 

A kamuti Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének „régi” része az 1890-es években épült, mely először iskolaként működött, majd 1963-tól a mai napig óvodaként funkcionál.

A gyermeklétszám növekedése miatt szükségessé vált az épület bővítése, mely az 1970-es években meg is valósult.

Az épületek fölött eljárt az idő, felújításra, korszerűsítésre szorultak. Az önkormányzat jóvoltából 2018-ban egy nagyobb energetikai felújítás történt, melynek során nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése és homlokzatszigetelés valósult meg. Akkor megszépült és élhetőbbé vált az ovi. Az utóbbi két-három évben sorra egyre nagyobb problémák jelentkeztek (pl. csőtörés, penészgomba elszaporodása, falak vizesedése/süllyedése, vízvezetékek/mosdók elavulása), melyekre megoldást kellett találni. 2023 nyarán a Szeged-Csanádi Egyházmegyének köszönhetően – nagy örömünkre – pályázati forrás(ok) bevonásával lehetővé vált, és el is kezdődött az óvoda felújítása. A teljes elektromos hálózat- és tetőcsere után átalakult a gyermekmosdó, új burkolatot kapott a folyosó és az ebédlő, a tornaszobában pedig sportpadlót fektettek. Teljesen megújult a személyzeti öltöző és a mosdó. A fedett játszóudvar kialakításával pedig rossz idő esetén is lehetőség nyílik a friss levegőn történő játékra. Az új bútorok érkezésével megújul a csoportszobák berendezése is, hisz a régi bútorok között negyvenéves székek és több, mint hatvanéves szekrények is vannak. A kocsibejáró betonozása, illetve térkövezése esztétikusabbá tette az udvart és sokat segít abban, hogy az ebédszállító autó rossz időjárási körülmények között a konyháig tudja szállítani az ételt; a felújított kerítés pedig esztétikus keretbe foglalja mindezt.

 

Köszönetnyilvánítás

Köszönettel tartozunk a Szeged-Csanádi Egyházmegyének és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult, hogy ez a mindenre kiterjedő felújítás megvalósulhasson! Így óvodásaink a 21. század elvárásainak megfelelő körülmények között tölthetik mindennapjaikat, játszhatnak és gondtalanul fejlődhetnek. S legyen ez az óvoda bármilyen kicsi ebben a kicsinységben – Isten áldásával – tovább hordozhatja nagyságát!     

                                                                                  A kamuti óvoda dolgozói

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

Vármegyék a vármegyében Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark új időszaki kiállítással készült a tavaszi nyitásra. …