2024. június 18., kedd
FONTOS

A vadászat és a horgászat állt a középpontban

Szombaton ötödik alkalommal rendezték meg a több száz érdeklődőt vonzó Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapot.

A Békés-Dánfokon rendezett eseményen hal- és vadételek főzőversenye is zajlott, közel száz csapat részvételével.

A vármegyei vadász- és horgászzászlók behozatalával kezdődött szombaton a Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap megnyitója Békésen, a dánfoki üdülőközpontban.

A település polgármestere, Kálmán Tibor köszöntőjében a vadászok, a horgászok, valamint az önkormányzat közötti, hosszú évek óta tartó jó kapcsolatot hangsúlyozta. Kiemelte, a szombati rendezvény a szórakozáson túl arra is rávilágít, milyen gondolkodásmód, életvitel és milyen komoly munka áll mindkét terület hátterében.

A közös rendezvény ötlete egyrészt azért született meg öt évvel ezelőtt, mert a horgászat és a vadászat is a zsákmányszerzés ősi ösztönéből fakad, fogalmazott köszöntőjében Kutyej Lajos, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének alelnöke.  A kezdetekben az is hangsúlyos volt, hogy Békésben nagyon sokan űzik mindkét tevékenységet.

Hét évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást a Békés Vármegyei Kormányhivatal a vármegyei vadászkamarával, illetve vadászszövetséggel, közös cselekvési programot kidolgozva, fogalmazott Rákóczi Attila főigazgató. A horgászokban és vadászokban közös pont a természet szeretete, ismerete és tisztelete.

Már kora reggel megkezdte a főzést a Sarkadi Horgász Egyesület csapata, akik rendszeres résztvevői a vármegyei rendezvény főzőversenyének, fogalmazott Sebestény Mihályné egyesületi vezető. Tavaly több halételük is sikert aratott, az idén számtalan újdonsággal és különlegeséggel készültek.

 

A közös rendezvény fókuszba helyezi a horgász- és vadásztársadalmat, ami ez esetben a családtagokat is jelenti, fogalmazott Hrabovszki János, a vadászkamara Békés vármegyei elnöke. Ezért hívták életre a közösségeket, családokat megmozgató főzőversenyt is, de az egészen fiatalokat is igyekeznek programokkal lekötni. Az elnök hangsúlyozta, a vadászat népszerűsítése is része a rendezvénynek.

A Békés-Dánfokon rendezett vármegyei vadász- és horgásznapon az ismeretterjesztés, a népszerűsítő- és szórakoztató programok, valamint gasztronómia álltak a középpontban.

 

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …