2024. június 18., kedd
FONTOS

Színes programok és meglepetés fellépő várta a fiatalokat a 30. EDÜ-n

Pénteken tovább folytatódtak a 30. Erkel Diákünnepek programjai.

Idén 16 kategóriában indulhattak el a fiatalok. Ezek a tánc, a zene, a látvány, az irodalom és az innováció témakörei köré csoportosultak. Az utóbbi újdonság volt, hiszen azt tapasztalták a szervezők, hogy évről-évre egyre több a kreatív diák.

Az Almásy-kastély Stefánia szárnyában szólóének kategóriában mutatták meg tehetségüket a fiatalok. Takó Dorottya, a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium diákja két hónappal ezelőtt kezdett el készülni a versenyre. A dalválasztás volt számára a legnehezebb.

Rádai Jakab Zsombor, az Erkel Ferenc Gimnázium diákja már nem első alkalommal lépett a színpadra. A zene fontos része az életének, emellett a jövőben orvosi egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.

A hagyományokhoz híven este fáklyás felvonulással folytatódtak a programok. A gyulai vártól indulva a Göndöcs-kerti színpadig tartott az út. Freiberger István diákpolgármester vehette át a város kulcsát Görgényi Ernő polgármestertől.

A megnyitót követően Manuel koncertjével folytatódott az esti műsor. Szombaton pedig a diákok legnagyobb meglepetésére Desh mellett egy szám erejéig színpadra állt napjaink egyik legnépszerűbb előadója, Azahriah is.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …