2024. június 19., szerda
FONTOS

Kamu csomagszállítás és bádogosmunka után gyors elfogás

a kép illusztráció

Idős nőt csapott be két férfi Sarkadon. Azt állították, egy csomagszállító munkatársai, de a küldeményt már átadták a fiának, az asszonynak csak fizetnie kell.

Mikor ez megtörtént, azt mondták, hogy a fia kérésére bádogosmunkát is végezniük kell, amiért 150 ezer forintot kaptak. A rendőrök néhány óra alatt elfogták a csalókat, az ügyet a napokban zárták le.
Egy fehér furgonnal érkezett meg két férfi március 20-án 10 óra körül egy idős nő házához Sarkadon. Mikor az asszony kiment hozzájuk, azt mondták neki, hogy egy futárcégtől vannak, de a csomagot már korábban odaadták a fiának, aki azt ígérte nekik, hogy az anyja rendezi a költségeket. A nő át is adott több mint 20 ezer forintot a két ismeretlennek. Azzal folytatták, hogy a fia megbízta őket, hogy cseréljék ki az ereszcsatornát édesanyja házának egy részén. A nő beengedte a férfiakat, akik egy háromméteres szakaszon kicserélték a csatornát. Mikor végeztek, több mint 300 ezer forintot akartak kérni a munkájukért, de az asszony kijelentette, hogy nincs annyi pénze. Végül 150 ezer és az állítólagos csomagért kapott több mint 20 ezer forinttal távoztak. A nő ezután beszélt a fiával, aki elmondta, hogy becsapták, ő nem kapott csomagot és nem kért bádogosmunkát. Az asszony ekkor bejelentést tett. A Sarkadi Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül felkutatták a fehér furgont és a tulajdonosát, aki elfogását követően megnevezte a bűntársát is. Csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük, a nő pedig még aznap hiánytalanul visszakapta a pénzét.

A rendőrök a 23 és a 33 éves békéscsabai férfi ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Erőszakos szőnyegárus fenyegetett meg és rabolt ki egy idős nőt Gyulán

Az emellett még több bűncselekménnyel gyanúsítható román állampolgárt hetekkel később fogták el, amikor újra Magyarországra …