2024. június 19., szerda
FONTOS

Több kerékpárút újulhat meg Gyulán

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázat ad alkalmat arra, hogy régóta tervezett fejlesztéseket valósítsanak meg Gyulán.

Támogatási kérelmet, pályázatot nyújt be a város a Vértanúk úti kerékpárút fejlesztésére, melynek felújítása már régóta esedékes.

Veres András, a körzet képviselője kiemelte, a Vértanúk úti kerékpárút az egyik legforgalmasabb része Gyulának.

A TOP Plusz pályázat segítségével egy másik, forgalmas kerékpárút is megújulhat. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a nagyforgalmú utak mellett fontos, hogy legyenek kerékpárutak. Nemcsak az újak, hanem a meglévő, rossz állapotúak felújítása is lényeges kérdés. A Temesvári úti kerékpárút rossz állapota már évtizedek óta probléma a városban, hiszen Gyulavári, Paradicsom, Újvári, Galbácskert, Krinolinkert lakosai használják nap, mint nap. Görgényi Ernő kiemelte, az elmúlt öt évben több új kerékpárutat építettek. Többek között a Szanazugba vezető bicikliutat is teljesen újjáépítették, valamint a Nagyváradi úton zöldmezős beruházásban építettek újat. A Szent István-Temesvári úti kerékpárúton is már korábban a legrosszabb szakaszokat, az elejét és a végét már megújították. A paradicsomi ABC-től a Fehér-Körös hídjáig, illetve a Laktanya utcától a Mágocsi utcáig.

Kiss Tamásné kiemelte, amióta képviselő, azóta elsődleges cél számára a körzetében a kerékpárutak felújítása. A fenntartható városfejlesztés című pályázat segítségével a Temesvári út melletti kerékpárút 2228 méter hosszúságban újulhat meg.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …