2024. június 19., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 05.

Témák:

– A béke fontosságáról beszélt kedd délután Görgényi Ernő a Nemzeti Összetartozás Napján rendezett programon. Az eseményen a gyulai polgármester azt mondta, Trianon az a máig lüktető seb, amely emlékeztet bennünket arra, hogy mit veszíthet egy nemzet a háborúval.

– A tavaly felszentelt Nemzeti Összetartozás emlékműnél tartottak megemlékezést Újkígyóson. Az eseményen egy, 1930 június negyedikén megjelent újságból idéztek. A 47 vármegye elszakításakor azt érezték, hogy itt valami végzetes tévedésnek kellett történnie.

– A Gál Ferenc Egyetem gyulai karának új szakirányú továbbképzését, az addiktológiai konzultáns szakirányt a napokban engedélyezte és vette jegyzékbe az Oktatási Hivatal. A három féléves képzés szeptembertől indul a gyulai campuson.

– A tanév utolsó hajrájában még érdemes rákapcsolni a diákoknak, a nyári vakációban viszont a pihenés kötelező, tanácsolta a 3 Témában Szabó Enikő, a Mi egy Másért Egyesület alelnöke. A műsorban mindemellett érintettük a közösségi szolgálat kérdéskörét és a diák munkavállalás szabályairól is beszélgettünk.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 06. 13.

Témák: – Az egészségtudatosság erősítését szolgálta az a szerda délutáni program, melyet a Dürer iskolában …