2024. június 21., péntek
FONTOS

Ősztől új szakirány indul a GFE gyulai karán

A Gál Ferenc Egyetem gyulai karának új szakirányú továbbképzését, az addiktológiai konzultáns szakirányt a napokban engedélyezte és vette jegyzékbe az Oktatási Hivatal. A három féléves képzés szeptembertől indul a gyulai campuson.

Nagyon sok területről várnak jelentkezőket a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán szeptembertől induló új szakirányú továbbképzésre, fogalmazott Beke Szilvia dékánhelyettes. Az addiktológiai konzultáns szakirány többek között az oktatás, a hitélet, az orvos- és egészségtudomány vagy éppen a bölcsészettudomány széles területeit öleli fel, hiánypótló szakemberek képzésével.

Az eddig tapasztalt érdeklődés alapján megfogalmazódott, hogy nem csak a gyulai, hanem a Gál Ferenc Egyetem szegedi és kecskeméti karán is beindulhat a későbbiekben az addiktológiai konzultáns új szakirányként. A képzés tematikájának kidolgozásánál az egyik fő szempont az volt, hogy az abban résztvevők munkavállalással párhuzamosan tudják elvégezni a szakirányt.

A GFE gyulai karán ősszel induló addiktológiai szakirányú továbbképzés gyakorlati színterei a megelőzés, a kezelés és a rehabilitáció területeire épülnek.

Nézze meg ezt is:

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei engedélyezett szabadstrand vize

Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a …