2024. június 19., szerda
FONTOS

Ötletek, tanácsok a nyári szünetre

A tanév utolsó hajrájában még érdemes rákapcsolni a diákoknak, a nyári vakációban viszont a pihenés kötelező, tanácsolta a 3Témában Szabó Enikő, a Mi egy Másért Egyesület alelnöke. A műsorban mindemellett érintettük a közösségi szolgálat kérdéskörét és a diák munkavállalás szabályairól is beszélgettünk.

Napokon belül kicsengetnek az iskolákban, addig viszont intenzív tanulás vár a gyerekekre, majd kezdődhet a teljes pihenés, fogalmazott a 3Témában Szabó Enikő. A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület alelnöke azt mondta, az alapvetően túlterhelt diákoknak a nyári pihenés azért is kötelező, mert az éves tudásanyag leülepítéséhez idő kell, akár hat-nyolc hét is. Szabó Enikő hangsúlyozta, az lenne az ideális, ha a vakációban nem jelenne meg a tanulás, vagy ha igen, akkor játékos formában.

Évek óta érettségi vizsgafeltétel a középiskolákban a negyvenórás közösségi szolgálat teljesítése. Szabó Enikő elmondta, a pandémia óta ez az első olyan év, amikor látványosan lecsökkent a diákok aktivitása. Az is tapasztalat, hogy a szülők sok esetben teljesítés nélkül leigazoltatják a gyerekek óráit, ami mögött a segíteni akarás rejlik. Az alelnök kiemelte, sokat nyerhetnek a diákok a gyorsan és könnyedén teljesíthető közösségi szolgálat ideje alatt.

A közösségi szolgálaton túl, sok tizenhat év feletti diák vállal munkát a nyári szünidőben. Szabó Enikő a munkajogi szabályok betartására hívja fel a szülők figyelmét, többek között a munkavállalási szerződések kettős – szülő-gyermek – aláírására

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …