2024. június 21., péntek
FONTOS

Ittas vezetők és hamis iratok Békésben

Békés vármegyében 2024. június 4-én két férfi ellen indult büntetőeljárás azért, mert a gyanú szerint ittasan vezettek.

Egyiküket délután Füzesgyarmaton igazoltatták, ő robbanómotoros kerékpárral volt, a másik, személygépkocsival közlekedő férfit 23 óra 30 perc körül állították le Gyulán, a Sarkadi úton. Mindkettőjüknél három légalkoholmérést végeztek a rendőrök, miután mindháromnak az eredménye pozitív lett, büntetőfeljelentést tettek ellenük.

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2024. június 4-én két férfinél merült fel a gyanúja annak, hogy hamisított iratot adtak át az őket ellenőrző határrendészeknek. Egyikük egy román férfi volt, aki személygépkocsit vezetett, és az autó forgalmi engedélyében a műszaki érvényességet igazoló dátumot hamisították meg. Ugyanez volt a probléma egy ukrán sofőrnél is, ő egy lengyel honosságú tehergépkocsival akarta átlépni a határt úgy, hogy a jármű forgalmi engedélyében a műszaki érvényességet igazoló bélyegzőlenyomat hamisítvány. A román állampolgár ellen a román hatóság jár el, az ukrán férfivel szemben pedig a Gyulai Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. június 5-én este szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, mert személygépkocsit vezetett úgy, hogy az utánképzés elvégzéséig nem ülhetett volna volán mögé. A 28 éves férfit a rendőrök az engedély nélküli vezetésért három napon belül bíróság elé állíthatják.

Nézze meg ezt is:

Hamis játékkonzolokat fogtak Gyulánál

  Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- …