2024. június 18., kedd
FONTOS

Nemzetközi szinten erősít a GFE

A napokban tért haza egy Floridában rendezett magyar csúcstalálkozóról a GFE gazdasági karának dékánja.

A nemzetközi stratégia részeként, Árpási Zoltán a konferencián bemutatta a Gál Ferenc Egyetem működését.

Külföldi partnerek keresése, kapcsolatépítés és tapasztalatszerzés volt a legfőbb célja a közelmúltban rendezett floridai magyar csúcstalálkozónak, ahonnan a napokban tért haza Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karának dékánja. Az egyhetes szakmai program húsz amerikai és hazai egyetem részvételével zajlott, de számos üzleti vállalkozás is bekapcsolódott a több mint ötven előadást is magában foglaló rendezvénybe, fogalmazott Árpási Zoltán. Egy kettőezer-ötszáz fős magánegyetem működését is megismerhették a program során, ahogy egy Szolnok lakosságával azonos hallgatói létszámú campus életébe tekinthettek be.

Árpási Zoltán a HungarianSummit elnevezésű csúcstalálkozó során kapott lehetőséget, hogy összegyetemi szinten mutassa be a Gál Ferenc Egyetemet. A dékán elmondta, az előadást követően rögtön megkezdődött az egyeztetés a lehetséges amerikai partnerekkel, a konkrétumok kidolgozása pedig folyamatban van.

A floridai csúcstalálkozó során számos jó-gyakorlat mellett olyan területeket is megismerhettek a hazai felsőoktatási szakemberek, mint például az alumni programok működése.

 

Nézze meg ezt is:

Elismerték a Harruckern pedagógusait

  Pénteken a pedagógusokat ünnepelték a Harruckern János Szakképző iskolában. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …