2024. június 18., kedd
FONTOS

Bemutatkozott a GFE békési intézménye

A jövőben nagyobb szerepet szánnak a képzéseik népszerűsítésére a Gál Ferenc Egyetem békési szakiskolájában. Ezt a célt szolgálta a napokban rendezett vármegyei vadász- és horgásznapon az erdésztechnikus-vadgazdálkodás szakirány bemutatkozása is.

A marketingközpontú szemlélet egyre erősödik az oktatásban is, így a GFE Békési Technikumában is nagyobb hangsúllyal jelenik meg a képzések népszerűsítésében. A napokban Békés-Dánfokon rendezett Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapon először mutatkozott be az intézmény. A technikusi képzésben résztvevő, tizenegyedikes Hevesi Nimród egyike volt azoknak a diákoknak, akik az iskolájukat képviselték.

Az erdészet és vadgazdálkodás területén a szakember utánpótlás gyenge lábakon áll, fogalmazott Hugyik Zoltán szakoktató. Ezekben a szakmacsoportokban különösen fontos, hogy egyrészt az ágazat szereplői, másrészt a továbbtanulás előtt álló fiatalok megismerjék a békési technikumban folyó képzéseket.

A bemutatkozás mellett az is fontos egy-egy megjelenés kapcsán, hogy közelebb hozzák az érdeklődőket a természetközeli szakmákhoz, hangsúlyozta Hugyik Zoltán. Számtalan érvet lehet felsorakoztatni az erdészettel és vadgazdálkodással foglalkozó hivatás mellett, a szakoktató a legfontosabbakról beszélt.

A Gál Ferenc Egyetem békési intézményében hosszú távú törekvés, hogy az iskolában folyó képzéseiket széleskörben is megismertessék, hangsúlyosan a hiányszakmák vonatkozásában.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …