2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Játékosan figyelmeztettek az online csalás veszélyeire

Különleges keresztrejtvény megfejtésére hívta a megye lakosait a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Az A „ki-ber” az nyer elnevezésű játék online világgal kapcsolatos fogalmakat, szavakat tartalmazott, és a megfejtés is ehhez kapcsolódott. A rejtvény egy ingyenes újságban jelent meg, a beküldők közül pedig a legszerencsésebbek ajándékutalványt nyertek.

A megfejtés: online csalás. Közel 200-an válaszoltak helyesen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek felhívására. Az A „ki-ber” az nyer elnevezésű keresztrejtvényben 12, az online világgal kapcsolatos fogalmat kellett kitalálni. Jó válasz esetén a szavak kiemelt betűit összeolvasva jött ki a megfejtés, amely korunk egyik nagy veszélyére, az internetes csalásra hívja fel a figyelmet.

A rejtvény egy több mint 40 ezer példányszámban nyomtatott, ingyenes vármegyei hirdetési újságban jelent meg áprilisban. A megfejtéseket e-mailen várták a bűnmegelőzési osztály dolgozói, és nagy örömükre sokan egy-egy kedves köszöntést, megjegyzést is odaírtak a helyes válasz mellé. Volt olyan anyuka, aki leírta, hogy kisfia nevében küldi a megfejtést, aki rendőrnek készül, de akadt olyan szülő is, aki megosztotta a szakemberekkel, hogy a gyerekkel közösen töltötték ki a rejtvényt, és ez egy kellemes családi program volt.

A jó megfejtést beküldők közül ketten dr. Bedéné Szilágyi Bernadett r. századostól, a Bűnmegelőzési Osztály főelőadójától vették át a nyereményüket, egy ajándékutalványt.

Nézze meg ezt is:

Erőszakos szőnyegárus fenyegetett meg és rabolt ki egy idős nőt Gyulán

Az emellett még több bűncselekménnyel gyanúsítható román állampolgárt hetekkel később fogták el, amikor újra Magyarországra …