2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Országos döntőben a GFE gyulai hallgatói

A közelmúltban rendezett vármegyei fordulót megnyerve, bejutottak az országos döntőbe a GFE gyulai karának hallgatói a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyén.

Az elsőévesek „életbevágók” csapata felnőtt kategóriában győzedelmeskedett.

A Magyar Vöröskereszt országos elsősegélynyújtó versenye Békés vármegyei fordulóját a napokban rendezték meg Békéscsabán. A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi karának elsőéves hallgatói is neveztek a versenyre, életbevágók csapatként. Zanyik Alexandra korábban már többször vett részt hasonló versenyeken, ezért is vállalta a csapatkapitányi szerepet.  A felkészülés nem volt ismeretlen a számára, ugyanakkor mégis nehezített volt, hiszen az egybeesett a vizsgaidőszakkal.

A versenyen való részvételt az egyetem részéről Beke Szilvia dékánhelyettes kezdeményezte, a hallgatók felkészítését Tömő Zsolt tanársegéd vállalta. Az oktató elmondta, korábban a kórház sürgősségi osztályán, szakápolóként dolgozott és tanulmányai során is mindig része volt az életének a terület. Tömő Zsolt hangsúlyozta, kihívásként tekintett a felkészítő, új feladatra.

A vármegyei döntőn, felnőtt kategóriában elért első helyezés azt mutatja, hogy a hallgatók komolyan vették a feladatot, fogalmazott Tömő Zsolt. Az országos megmérettetésre is hasonlóan tervezik a felkészülést.

A GFE gyulai karának hallgatói elsősegélynyújtásban bizonyított jártassága sokat segíthet a fiataloknak a mindennapokban, hiszen balesetek, betegségek bármikor és bárhol előfordulhatnak.

Nézze meg ezt is:

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

  Június 19-én 0 órától június 22-e szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos …