2024. június 18., kedd
FONTOS

Hamis játékkonzolokat fogtak Gyulánál

Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál állítottak meg.

Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök az Olaszországba tartó kamiont. A bemutatott iratok szerint a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából.

Az egyenruhásoknak gyanús lett az egyik iraton az áru megnevezése, amit „kétkezes kapaszkodóként” aposztrofáltak, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek.

A platóról Sony PlayStationre hasonlító játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették.

A pénzügyőrök összesen 1.500 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyek több mint húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, -játékok, -csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek.

Nézze meg ezt is:

Játékosan figyelmeztettek az online csalás veszélyeire

Különleges keresztrejtvény megfejtésére hívta a megye lakosait a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Az A …