2024. július 23., kedd
FONTOS

Fókuszban az egészséges táplálkozás

Szerdán a gyulai Dürer Albert iskola adott otthont a Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! rendezvénynek.

A Gyulai Tankerületi Központ és a GFE gyulai kara második élménynapjának középpontjában az egészséges táplálkozás állt.

A Grácia Mazsorett Csoport fellépésével vette kezdetét szerdán a második alkalommal életre hívott Légy egészséges! Légy Tudatos! Légy egészségtudatos! élménynap a gyulai Dürer iskolában. A rendezvény a tavaly, a Gyulai Tankerületi Központ és a GFE gyulai kara között kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően jött létre.

A programhoz kapcsolt, fiatalokat megszólító verseny témája az idén az egészséges táplálkozás volt, A diákok kétperces kisfilmek készítésével nevezhettek. A gyulavári Bay iskola csapata is indult a megmérettetésen. A nyolcadikos Marosán Vivien elmondta, igazi kihívásként tekintettek a feladatra.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a gyulai szervezésű program rávilágít az egészséges életmód fontosságára, kiemelten a legfiatalabb korosztály tekintetében. Segít megértetni mindenkivel, hogy nap mint nap tennünk kell az egészségünk megőrzése érdekében, legyen az mozgás, táplálkozás vagy életvitel. A polgármester kiemelte, az egészség az élet ajándéka, amit ha valaki elveszít, nem biztos, hogy visszanyeri azt.

A tankerülettel közös együttműködés alapgondolata a pandémia idején fogalmazódott meg, amikor az egészségügy, a szociális terület és az ebben dolgozó emberek munkája is felértékelődött, fogalmazott Vincze Gábor. A GFE gyulai karának dékánja kiemelte, az együttműködés többek között az egészségügyi pálya népszerűsítését is szolgálja. Az egyetemi kar mentori szerepet vállalt a tavaly elindított verseny továbbfejlesztésében.

Az egészségtudatos nevelést egészen kisgyermekkorban kell elkezdeni, hiszen csak így válhatnak egészséges emberré, fogalmazott Hajnal Gabriella. A Klebelsberg Központ elnöke kiemelte, a gyulai rendezvény országosan is példaértékűnek számít.

A Légy egészséges! Légy Tudatos! Légy egészségtudatos! élménynapot számos program színesítette, valamennyi az egészség témakörére épült.

 

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …