2024. július 23., kedd
FONTOS

Papp Benjámin vehette át idén a Gyulai Primissima díjat

18 éves hagyomány, hogy a tanév végéhez közeledve elismerik Gyulán azokat a kiváló diákokat, akik a legjobb eredményeket érték el tanulmányi, művészeti, szakmai versenyeken.

Görgényi Ernő a csütörtök délutáni városházi eseményen a Ladics családot emelte ki. A polgármester hangsúlyozta, ahogy a Ladicsok története is bizonyítja, a műveltség hatalmas érték. Mindig lehet boldogulni a segítségével minden korban, jöjjön az ember bármilyen helyről és rendelkezzen bármilyen társadalmi, családi háttérrel.

Görgényi Ernő kiemelte, Gyulán hagyomány, hogy az iparosok, kereskedők mindig törekedtek a műveltségre, az elméleti tudás szélesítésére. Egykor olvasóköröket hoztak létre ebben a városban, ahol közösen olvastak és megosztották egymással az elméleti tudást. A polgármester hangsúlyozta, ahhoz, hogy nagyon komoly eredményeket érjen el az ember, komoly lexikális tudásra van szükség, amely nélkülözhetetlen és értékes dolog.

A beszédet és a műsort követően a tanulók köszöntése következett. Bujdosó Zoé már nem az első alkalommal lett kitüntetve, mint kiváló diák. Az Okostányér Országos Tudáspróbán csapatban elért országos 1. helyre a legbüszkébb.

A Gyulai Primissima díjat Papp Benjámin, a lila iskola 8. osztályos tanulója vehette át. Benjámin nagy szorgalommal végzi tanulmányi munkáját, és vesz részt rendszeresen versenyeken, már első osztályos kora óta. Érdeklődése szerteágazó. A matematikát, kémiát éppúgy kedveli, mint a magyart, vagy az angol nyelvet. Hetedikes korában sikeres angol középfokú komplex nyelvvizsgát tett. Eredményei alapján most hetedik alkalommal részesült polgármesteri elismerésben a kiváló diákok köszöntésén.

Közel két évtizede kezdték el vezetni azt a könyvet, melybe minden évben beírják mindazoknak a diákoknak a nevét, akik öregbítik a város hírnevét azzal, hogy rangos versenyeken kiváló eredményt érnek el. Az idei kiváló diákok neve is belekerült ebbe a könyvbe.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …