2024. július 23., kedd
FONTOS

GFE tanévzáró Szegeden: elismerések és sok új jelentkező

Hálaadó Szentmisével kezdődött pénteken a Gál Ferenc Egyetem központi tanévzáró és diplomaátadó ünnepsége a Szegedi Dómban.

Az eseményen Kiss-Rigó László püspök az intézmény küldetéséről is beszélt.

Dux László rektor emlékeztetett, a tanév elején soha nem tapasztalt létszámnövekedésben volt részük, hiszen a karok különböző tagozataira összesen 1091-en iratkoztak be, ami két és félszerese volt a korábbinak. Hangsúlyozta, szeretettel, szorgalommal és kitartással sikerült megfelelni azoknak a kihívásoknak, melyekkel egy katolikus egyetem a XXI. század ezen időszakában szembesül.
Dux László felsorolta a tanév legfontosabb eseményeit. A beszámolóból kiderült, számos tudományos programot szerveztek, együttműködési megállapodásokat kötöttek, és általában is elmondható, hogy fejlődő pályán mozgott az intézmény. Ezt már a legfrissebb jelentkezési adatok is érzékeltetik.

Az eseményen több díszdiplomát adtak át, az ünnepeltek közül ketten tudtak személyesen eljönni Szegedre. Rubin oklevelet vett át az 1954-ben végzett Makó Dávid Gyula, arany oklevelet kapott az 50 éve diplomázó Tamási József Alajos.

Ezután kitüntetések átadására került sor. A teljesség igénye nélkül, Babák Mihály szarvasi polgármester rektori oklevelet vehetett át, Borbola Gábor tanár oktatói emlékérmet kapott, a Gál Ferenc Egyetemért Hallgatói Emlékérem kitüntetést Csikós Dominika nyerte el.

A végzős hallgatók közül itt 35-en vehették át diplomájukat, közülük többen külön elismerésben is részesültek. Az ünnepség záró eseményeként a dóm előtt közös kép készült a Szegeden végző hallgatókról.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …