2024. július 23., kedd
FONTOS

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai eseményei.

A programsorozat fürdővárosi megnyitóján Kiss László tartott beszédet.

A bizonytalan időjárás miatt nem a Kossuth téren, hanem a könyvtárban kezdődtek Baracsi István műsorával csütörtök délután a 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapok gyulai programjai. A hazánkban csaknem egy évszázados múltra visszatekintő országos rendezvénysorozat Supka Géza nevéhez és 1927-hez kapcsolódik, fogalmazott Dézsi János igazgató. Az elmúlt évek bizonyították a magyar régész, művészettörténész, író és újságíró alapgondolatának helyességét.

Az egyhetes rendezvénysorozat fürdővárosi programjai számos érdekességet tartogatnak az irodalom kedvelőinek, hangsúlyozta Dézsi János. A nyitóeseményre megtelt az olvasóterem, ugyanakkor programok iránti általános érdeklődés változó, aminek több oka is lehet.

Az olvasás együttlét. Aki szeret olvasni, soha nem lesz egyedül – Kiss László ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az ünnepi könyvhét gyulai rendezvényét. Egy író ember számára különösen nagy megtiszteltetés, amikor egy ilyen esemény megnyitójára felkérik, fogalmazott Kiss László. Az író elmondta, miközben olvasunk, furcsa és különös utazásokat teszünk.

Az este folytatásában a nyomdából frissen érkezett kötet, a Mi kell a boldogsághoz bemutatója következett Kiss László tollából. Az ünnepi alkalomra megjelent könyv az író kilencedik munkája. Huszonhét novellát tartalmaz a kötet, fogalmazott Kiss László. Ezek közül a hozzá legközelebb álló, gyulai vonatkozású írásáról beszélt.

Az Ünnepi könyvhéten a kultúra iránt érdeklődőket író-olvasó találkozókra, könyvbemutatókra várják a városi könyvtárba, illetve könyvbörzére a megszokott helyen, a Kossuth téri pavilonokban.

 

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …