2024. július 23., kedd
FONTOS

Ismét Gyulán úsztak a szeniorok

Pénteken a Gyulai Várfürdőben elstartolt az 54. Országos Szenior Úszóbajnokság Dr. Regele Károly Emlékversenye. A háromnapos rendezvényre több mint négyszáz versenyző érkezett a fürdővárosba.

Regele Károly az úszás egészségmegőrző hatását népszerűsítve szervezte meg 1971-ben az első gyulai szenior úszóbajnokságot, akkor még hat induló versenyzővel. A pénteken, a Gyulai Várfürdőben kezdődő 54. emlékversenyre több mint négyszázan érkeztek külföldről, az ország minden pontjáról és sokan helybeliként neveztek a mezőnybe.

Schriffert Józsefné túl a nyolcvanadik születésnapján egy betegség után kezdett el sportolni, a mai napig rendszeres látogatója az uszodának.

Édesapja nyomdokain haladva, Regele Piroska változatlanul az idősebb korosztály egészség megőrzését tartja az úszóverseny legfontosabb céljának. A főszervező kiemelte, az indulók közül sokan vannak, akik egész évben erre az alkalomra készülnek. Ma már az is fontos szervezési szempont, hogy a gyulai szenior bajnokság több generációt is megszólítson.

Minden évben üde színfolt a Regele Károly emlékverseny a várfürdő életében, mondta Kun Miklós ügyvezető. Olyan hangulata van a háromnapos rendezvénynek, amit mindenkinek érdemes egyszer megtapasztalnia.

A Dr. Regele Károly Emlékverseny határon túl és országosan is jól ismert szenior úszóbajnokság. Töretlen népszerűsége az elhivatott szervezésnek, a helyszínnek és a fiatalok bevonásának köszönhető.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …