2024. július 23., kedd
FONTOS

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a Békéscsabai Tankerületi Központ és a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium.

A jövőben gyakorlatorientált képzésként,  a kormányhivatal közreműködésével indul a tantárgy oktatása a békéscsabai középiskolában.

A hétfőn aláírt, kiemelt jelentőségű együttműködés annak kapcsán valósult meg a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a Békéscsabai Tankerületi Központ és a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium között, hogy 2023 óta választható érettségi vizsgatantárgy lett a közigazgatási ismeretek. Hosszú távú célkitűzés a tantárgy oktatásának vármegyei meghonosítása, ennek első állomása az Andrássy gimnázium, fogalmazott Takács Árpád főispán. Nem titkolt cél az sem, hogy a közigazgatási ismeretek népszerűsítésével utánpótlást biztosítsanak az önkormányzati és az állami szféra számára.

Az Andrássy gimnázium egy nyitott, konstruktív  középiskola, ahonnan szinte száz százalékban továbbtanulnak a diákok, emelte ki Szabó László igazgató. Az együttműködés lehetősége még 2020-ban megfogalmazódott, amit a pandémia felülírt, majd az idén tavasszal folytatódott a közös gondolkodás. Az igazgató kiemelte, miben segíthet a diákoknak az új tantárgy bevezetése.

Utat kell mutatni a jövő felé, hangsúlyozta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. A jogászképzésre országosan és Békésből is sokan jelentkeznek, ezért is van kiemelt jelentősége a közigazgatás tantárgyi oktatásának, hiszen ez komoly alapot jelenthet a fiatalok továbbtanulásában.

Az Andrássy gimnáziumban várhatóan a következő tanévtől indulhat a közigazgatási ismeretek oktatása, mintaprojektként szolgálva a vármegye többi középiskolájának.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …