2024. július 23., kedd
FONTOS

Pásztohy Panka érkezett a könyvhétre

Az ünnepi könyvhét folytatásaként, péntek délelőtt Pásztohy Panka gyermekkönyvíró volt a vendég a városi könyvtárban. A népszerű Pitypang és Lili sorozat szerzője közel száz gyulai gyerrneknek tartott interaktív előadást.

Mindig szép nap, amikor találkozhat a kis olvasóival, fogalmazott Pásztohy Panka gyermekkönyvíró a gyulai könyvtárban. Az ünnepi könyvhét alkalmából a fürdővárosba látogató szerző kiemelte, ezek az alkalmak megerősítik abban, hogy van értelme munkájának. A gyermekek mindig őszinték, a visszajelzéseik a leghitelesebbek egy író számára. Pásztohy Panka elmondta, sokszor maguk a gyerekek adnak ötletet egy-egy munkájához.

Pásztohy Panka képzőművész szülők gyermekeként nőtt fel, az alkotás egész életét áthatotta. A kortárs gyermekirodalom meghatározó szerzője elmondta, pályája kezdetén az animáció felé fordult, de a történetmesélés már akkor is része volt munkájának. A háromgyermekes édesanya jelenleg is alkot, legújabb kötete ősszel jelenhet meg.

A gyulai gyermekeknek Pásztohy Panka a könyvhétre megjelent Pitypang és Lili sorozatból válogatott, kiegészítve egy-egy nyári, vidám mesével.

 

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …