2024. július 23., kedd
FONTOS

Toplistás a Százéves

Az élbolyban végzett a gyulai Százéves Cukrászda a 2024-es Dining Guide Top 100 Étteremkalauz toplistáján.

Hazánk második legrégebbi cukrászdája a második helyen végzett a hazai cukrászdák rangsorában.

A napokban nyilvánosságra hozott értékelés alapján, a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz a második helyre rangsorolta a gyulai Százéves Cukrászdát, ami újabb inspirációt jelent a folytatáshoz, fogalmazott Balogh László cukrászmester. A helyezés rendkívül megtisztelő, de már a tízes listába bekerülni is egyfajta rangot jelent a szakmában. A Százéves Cukrászda nem először végzett a mezőny elején, korábban többször szerepeltek a legjobbak között. Balogh László kiemelte, a vidéki Magyarország legrégebbi cukrászdája több tekintetben is egyedülálló.

A Százéves Cukrászda 1840-ben nyílt meg, azóta folyamatosan, az eredeti berendezésekkel működik, mondta Balogh László. A szakmai múlt tiszteleteként, régi receptek alapján is készítenek süteményeket. Ilyen például a dobos torta, az isler, néhány linzerféle vagy éppen a zserbó. Balogh László elmondta, a fagylaltkínálatukban is a tradíciókat követik.

A Százéves Cukrászda sikereihez az is hozzájárul, hogy két évtizede kézműves csokoládékülönlegességek is megtalálhatók a kínálatukban, ahogy a hagyományos ízvilágú sütemények és fagylaltok is.

Nézze meg ezt is:

Megduplázódott a létszám az Airbusnál

  Harmadik családi napját ünnepelte a tavalyihoz képest közel megduplázódott létszámú kollektíva az Airbus Helicopters …