2024. július 23., kedd
FONTOS

Tanévet zárt és diplomaátadó ünnepséget tartott a GFE gyulai kara

Hálaadó szentmisével kezdődött pénteken a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának tanévzáró és diplomaátadó ünnepsége a Nádi Boldogasszony templomban.

Az eseményen Kovács Péter plébános a végzős hallgatók küldetését emelte ki.

Dux László rektor kiemelte, a Gál Ferenc Egyetem, mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye különösen fontos feladatának tartja azt, hogy a nehéz helyzetben lévő embertársaink segítésére, ápolására, gondozására készítse fel mind szakmai ismeretekkel, mind empátiával a munkatársakat, hallgatókat.

Az eseményen Vincze Gábor, a gyulai kar dékánja kiemelte, új fejezet kezdődik a végzett hallgatók életében, melyben nemcsak a betegek és a szociálisan rászorulók életét változtathatják meg, hanem hozzájárulhatnak egy egészségesebb és összetartóbb társadalom építéséhez is.

Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója emlékeztetett, 2017-ben egy együttműködési megállapodást kötöttek a Gál Ferenc Egyetemmel. Az elmúlt hét év bizonyítja, hogy ez idő alatt több sikert és eredményt értek el közösen.

Rektori dicséretet vehetett át Oláh Béla, a gyulai kar kollégája, aki 25 éve példaértékűen végzi munkáját.

A kimagasló mentorálást nyújtó szakmai munkáért a Gál Ferenc Egyetem kiváló gyakorlóhely címet kapta a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye.

Szűcs Petra, ápolás és betegellátás szakos hallgató köszönt el a végzett hallgatók nevében.

Az oklevelek átvétele előtt hitet tettek a hallgatók arról, hogy mindazt, amit a felolvasott esküszöveg magába foglal hűségesen megtartják.

Ezt követően a végzős hallgatók közül itt 59-en vehették át diplomájukat, közülük többen külön elismerésben is részesültek.

Az ünnepségen a gyulai kar nyugdíjas akadémiájának résztvevői oklevelet vehettek át.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a diplomát szerzett hallgatókat.

Az ünnepség záró eseményeként a végzős hallgatók feldobták a magasba a diplomaosztó kalapjukat.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …