2024. július 24., szerda
FONTOS

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai kara

 

éntek délután tartották a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karának tanévzáró és diplomaátadó ünnepségét.

Dux László rektor kiemelte, egy felsőoktatási intézmény életében az egyik legnagyobb ünnep a termés betakarítása, amikor a végzős hallgatók átveszik a diplomájukat. A gazdaságtudományi kar különleges missziója, hogy a régió, az egyházmegye, ezen belül Békés vármegye gazdasági fejlődéséhez, gyarapodásához is igyekeznek hozzájárulni.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, a diploma sokkal többet jelent egy papírnál. Egy út állomása, és amíg ide elértek a hallgatók, addig sok tapasztalatot, bölcsességet gyűjtöttek.

Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte, közös cél a vármegyében, hogy a Gál Ferenc Egyetem gazdasági karán végzett, diplomás szakembereket helyben tartsák, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a megszerzett tudást térségünkben kamatoztassák. Ennek érdekében 2017-ben együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal és az egyetem.

Árpási Zoltán, a gazdasági kar dékánja kiemelte, a kitűzött cél felé vezető út első lépését már megtették a hallgatók. Néhány évvel ezelőtt hoztak egy bátor döntést, mellyel a továbbtanulásra, a jövőre szavaztak.

Hajtmann Ildikó előadását követően elismeréseket adtak át. Elsőként Gurzó Imre, nyugalmazott főiskolai tanár vehetett át professor emeritus címet. Ezt követően pedig címzetes egyetemi docens kinevezést nyújtottak át Szelekovszky Lászlónak, elismerve az egyetemen folyó oktató, kutató munkában évek óta végzett kiemelkedő tevékenységét.

Gál Ferenc Egyetem oktatói emlékérmet vehetett át Csefkó Mónika, az egyetem nemzetközi kapcsolatainak ápolásában végzett kimagasló munkájáért.

Gál Ferenc Egyetemért Hallgatói Emlékérmet kapott Sztanoj Dorottya gazdálkodási és menedzsment alapszakon végzett hallgató. Gál Ferenc Egyetem Kiváló Sportolója kitüntetést érdemelt ki Molcsányi Rita, pénzügy és számvitel alapszakon végzett hallgató.

Janecskó Sára, Csik Krisztina és Károlyi Gabriella vehette át a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját.

Az oklevelek átvétele előtt hitet tettek a hallgatók arról, hogy mindazt, amit a felolvasott esküszöveg magába foglal, hűségesen megtartják.

A 2023/2024-es tanévben több, mint 60 hallgató végzett az egyetem gazdálkodási és menedzsment alapszakán és felsőoktatási szakképzésén, a pénzügy és számvitel alapszakon és felsőoktatási szakképzésen, valamint műszaki menedzser alapszakon.

A kitüntetések átadását követően Sztanoj Dorottya, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató köszönt el a végzett hallgatók nevében.

Az eseményen Szarvas Péter polgármester köszöntötte a diplomát szerzett hallgatókat. Kiemelte, a diploma megszerzését követően a siker titka abban rejlik, hogyha megvan bennünk a jóság, az igazság és a tisztesség hármasa.

Az ünnepség záró eseményeként a végzős hallgatók feldobták a magasba kalapjukat.

Nézze meg ezt is:

Megduplázódott a létszám az Airbusnál

  Harmadik családi napját ünnepelte a tavalyihoz képest közel megduplázódott létszámú kollektíva az Airbus Helicopters …