2024. július 16., kedd
FONTOS

Segítségnyújtás a hallgató jelölteknek

Szerdán új kezdeményezésként szervezett információs napot a GFE gazdasági kara a campust megjelölt hallgatók számára.

A program apropóját a felvételi jelentkezési lapokon július 10-ig lehetséges sorrendváltoztatás adta.

Élesedik a helyzet a hazai felsőoktatásban, hiszen július 10-éig tudnak a felvételizők módosítani a jelentkezési sorrenden, július 24-én pedig az idei ponthatárokra is fény derül. A sorrend változtatás fontossága és a hallgatój elöltek közvetlen tájékoztatása miatt szervezett szerdán információs napot a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai kara. Árpási Zoltán dékán hangsúlyozta, a rendszer csak egyszer ad lehetőséget a változtatásra. A napokban nagyon átgondolt és tudatos döntést kell hozniuk a diákoknak, ebben igyekeznek minden segítséget megadni a hozzájuk fordulóknak.

Az idén bevezetett új felvételi eljárás kérdések egész sorát hozza magával, többek között az intézményi pontbeszámításnál, hangsúlyozta Árpási Zoltán. Ez a jövő szempontjából egyfajta új hallgatói szemléletet is feltételez. Árpási Zoltán elmondta, az információs nap interaktvitása a bizonytalanságot igyekszik eloszlatni és valamennyi felmerülő kérdésre megtalálni a választ.

A gazdasági kar hagyományteremtő információs napján a hallgató jelöltek többek között a gólyatáborról és a 2024/25-ös tanév első félévének kiemelt programjairól is tájékozódhattak.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …