2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Megnyitották a Gyulai Várszínház 61. évadát

Zenével hangolódtak péntek kora este a Várkertben a Gyulai Várszínház és a Körösvölgyi Sokadalom megnyitójára.

A muzsikusok aztán átadták a színpadot a hivatalos nyitánynak. Kónya István gyulai alpolgármester a magyar folklórkincs intenzív megélésére biztatta a résztvevőket.

Pál Miklósné, a Békés Vármegyei Népművészeti Egyesület elnöke kiemelte, az elmúlt huszonnégy évben sok élményben volt részük és rengeteg tapasztalatot szereztek. Úgy fogalmazott, ez a rendezvény bebizonyítja, hogy a népművészet még mindig számtalan lehetőséget teremt azoknak, akik az évszázados hagyományokban találják meg az önkifejezés formáit.

A Körös-völgyi Sokadalom három napja sok színpadi programot is kínált az érdeklődőknek. Farkas Lilla, a Békés Vármegyei Néptáncosok Szövetségének elnöke elmondta, a nemzetiségi fellépők mellett a gyermekek és a gyulaiak is színpadra álltak.

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei már a hatvanegyedik évad, 1964. júliusában Victor Hugo Hernaniját mutatták be először.

A programok során először került sor ökumenikus áldásra, majd ágyúlövések kíséretében vonták fel a Gyulai Várszínház zászlaját a várfalra, jelezve ezzel az esemény kezdetét.

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …