2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Táblát avattak és ipartestületi kiállítást nyitottak a Dobay utcai székházban

Szombaton a Dobay utcai székháznál folytatódott a Gyula és Környéke Általános Ipartestület megalakulásának 110. évfordulójára szervezett programsorozat.

Csőke Péter elnök kiemelte, azzal hogy emléktáblát avatnak, azzal nemcsak egy hagyományt folytatnak, de emellett elvárhatják a gyermekektől, az utánuk jövőktől, hogy azokat az erőfeszítéseket tisztelettel nézzék, melyek előtt ők fejet hajtanak.
Az emléktáblát Folcz József alelnök leplezte le, és helyezett el koszorút.

Csőke Péter kiemelte, optimista a jövőt illetően. A tervek között szerepel a Dobay utcai székház termeinek kiadása. Emellett fejleszteni szeretnék a közműveket, valamint az udvar rendbetétele a cél, melyekre forrást keresnek. Pályázatokból, a terembérletekből, valamint társadalmi munkából próbálják megvalósítani.

A táblaavatót követően egy ipartestületi kiállítást nyitottak meg a Dobay utcai székházban. A tárlaton többek között a nagy elődök, az iparos családok, valamint a ma élő iparosok különböző kiállítási tárgyai mellett a kitüntetéseket lehet megtekinteni. Werner György alelnök kiemelte, a gyulai iparosok arra lehetnek a legbüszkébbek, hogy a közösség 110 évig fenn tudott maradni.

Werner György kiemelte, az elődök egykori szabályzatai alapján próbálnak egy mai kornak megfelelőt felállítani. A városvezetés segítségével szeretnék kiszűrni a szakképzetlen iparosokat. Szeretnének felállítani egy etikai, szakmai bizottságot.

Az eseményen elhangzott, ahhoz, hogy valaki jó szakemberré váljon, elengedhetetlen, hogy szeresse azt, amihez ért. Amennyiben a szakmáját nem szereti, akkor nem igazán szívből csinálja.

A kiállítást július 4-ig 8 és 12, valamint 14 és 17 óra között nézhetik meg az érdeklődők.

 

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …