2024. július 19., péntek
FONTOS

Hárman vehettek át Libor János-díjat

A Karácsonyi iskola diákja, Kiss Dominika Aranyosi Ervin, A szeretet gyógyít című versét adta elő a Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény kedd esti, Semmelweis napi ünnepségén.

Az egészségügy ugyan segítő szakma, időnként a benne dolgozóknak is jól esik a segítség, ezt pedig leginkább saját pályatársaiktól kaphatják meg – mondta Ködmön Zsolt. Az intézmény vezetője úgy vélekedett, a jövőben egyre inkább felértékelődik az alapellátás szerepe. A folyamatos változás mindenesetre már évek óta az életük része.

Azok az egészségügy hősei, akik a legnehezebb pillanatokban is képesek mosolyt csalni a betegek arcára – mondta Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő, aki az alapellátási intézmény munkatásainak felelősségéről és helytállásáról is beszélt.

Az eseményen hárman vehettek át Libor János díjat. Elsőként az 1975 óta Gyulán praktizáló fogorvost, Fábián Mihályt szólították. A Gyula Tv-nek humorosan azt mondta, az elmúlt fél évszázadból leginkább a fiatalságára emlékszik szívesen.

Borsiné Gergely Judit 2004 óta dolgozik az alapellátásban, előtte a kórházban tevékenykedett.

Harmadikként Varga Tímea védőnő kapta meg az elismerést. A programot a művészeti iskola két növendéke, Szaszák Nikolett és Rádai Zsombor fellépése zárta.

Nézze meg ezt is:

Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán

  Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán, hogy megkezdje öt hetes elméleti és …