2024. július 16., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 07. 08.

Témák:

– Szombat délután két órakor az ország több pontján szerveztek látványos vízipisztoly csatát. A programhoz a Gyulai Várfürdő is csatlakozott, itt a résztvevők száma alapján, idén, hazánk ötödik legnagyobb vízipisztoly csatájára került sor. Mindez jól mutatja azt is, hogy a forró idő kedvez a fürdő vendégforgalmának.

– Egyenlőre átlagos a gyümölcs termés a helyi pálinka manufaktúra kertjében. Az év eleji magasabb hőmérséklet, majd a májusi, júniusi eső komoly hatással volt a termésre. A nagy mennyiségű csapadék miatt megrepedtek a gyümölcsök, valamint kevesebb volt bennük többek között a gyümölcscukor is.

– Az országban egyedülállónak nevezhető szolgáltatást nyújt a látogatóknak a gyulai Almásy-kastély. A látogatóközpont vendégei megismerhetik a Nemzeti illatként megnevezett, XIX. századi parfümöt, melyet Obonyai János orvosdoktor a “Pipereasztal. Ártalmatlan szépítő- és illatszerek művelt hölgyek számára című munkájában, 1846-ban jegyzett le.

– Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.  A közel hatvan millió forint összértéket kitevő, hamisított termékek nemcsak a gazdaságnak és a szabálykövető vállalkozásoknak okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is jelenthetnek kockázatot – közölte az eset kapcsán a NAV.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 07. 09.

Témák: – Július 15-én elkezdődik a már hagyományos Hetedhét Játékváros Gyulán. Kedden elkezdődtek az előkészületek …