2024. július 23., kedd
FONTOS

Ötezer gyermeket ünnepelt az ÁGOTA Közösség

 

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek arcára csalt mosolyt az ÁGOTA Közösség gyermeknapon.

Az ország 13 megyéjéből érkező nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok a gyermekparadicsommá változott Bács-Kiskun megyében lévő ÁGOTA Falván tölthettek egy önfeledt napot.

Az ÁGOTA Közösség valódi gyermekbirodalmat hozott létre Bács-Kiskun vármegye szívében, ahol az év minden napja gyermeknap a vér szerinti családját nélkülöző fiatalok számára. Az ÁGOTA Közösség nagy családjának 5000 tagja lépett be ezen a napon a gyermekvédelmi komplexum kapuján. A szervezők, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány célja az volt, hogy a gyermekek egy önfeledt, játékokban, élményekben és finomságokban gazdag napot töltsenek el egymás társaságában, és átérezzék: ez a nap csakis róluk szól.

– Ez a nap ugyan a gyermekekről szólt, ám a közösség nagy családjának minden tagja jól szórakozott. Az ÁGOTA Gyermeknapon önkénte­seink, kollégáink, a kísérők és nevelő­szü­leink is rendkívül felszabadultan élték meg ezeket a pillanatokat – mondta Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője.

Az érkezőket már a bejáratnál gólyalábasok fogadták, akik mindenkit elkalauzoltak csodaországba. ÁGOTA Falva minden négyzetmétere meglepetéseket, izgalmas elfoglaltságokat rejtett magában: népi és cirkuszi játszóház, óriáscsúszda, dodzsem, íjászat, rodeó bika, VR élmények, dartsfoci vagy éppen óriás buborékfújó.

A Csongrád-Csanád vármegyei Makón élő Kántor Bianka testvérével és nevelőszülői családjával mindent kipróbáltak, amit csak lehetett. A fiatalok nagy kedvencére, a breakdance nevű játékra húgával együtt ült fel.

– Egyszerűen szédületes volt, szó szerint. Egyszer felgyorsult, aztán belassult, ez adta az egésznek a varázsát – mesélte lelkesen Bianka. Majd elmesélte, hogy íjászkodtak, a céllövöldét és a lézeres lövöldét is kipróbálták.

Nézze meg ezt is:

A tiszta művészet alkotója a látogatóközpontban

A fő turistaszezonban is nyitott kapukkal várja az egyházmegye múltja és a művészet iránt érdeklődőket a Szegedi …