2024. július 16., kedd
FONTOS

Tiltakoznak a MÁV Békés vármegyét hátrányosan érintő intézkedése ellen

Görgényi Ernő polgármester közösségi oldalán azt írta, több lakossági panaszt kaptak arról, hogy a Békéscsaba és Budapest közötti Békés IC-vonatok nyáron rendszeresen klimatizált IC-kocsi nélkül közlekednek.

Így éppen a legmelegebb hónapokban nincs klimatizált IC-minőségű kocsi a Budapest–Békéscsaba-vonalon. Úgy fogalmazott, ez önmagában is elfogadhatatlan, de mélységesen felháborító az az indok, hogy nyáron a klimatizált IC-kocsikat átirányítják a balatoni IC-forgalomba, ezért kénytelenek a Békés vármegyei emberek ócska vonatkocsikban utazni.

Ez olyan, mintha a MÁV a Békés vármegyei utasokat, illetve a Békés vármegyébe utazó embereket másodrendű állampolgárnak tekintené.

– Reméljük, ez nem így van, mert az tűrhetetlen lenne – hangsúlyozta a polgármester. Kovács József országgyűlési képviselővel ezügyben tiltakozó levelet írtak Lázár János miniszternek és a MÁV vezérigazgatójának.

A levélben haladéktalan intézkedést kértek arra vonatkozóan, hogy a MÁV a Budapest–Békéscsaba között közlekedő Békés IC számára is biztosítson klimatizált, IC-minőségű vasúti kocsikat.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …