2024. július 23., kedd
FONTOS

Új környezet, új irányok a GFE gazdasági karán

A Gál Ferenc Egyetem gazdasági karának legnagyobb felújítása fejeződött be a napokban és már tervezés alatt van a következő ütem is.

Árpási Zoltán dékánnal a 3 Téma műsorában a campus modernizálásáról, az egyetem külföldi nyitásáról és a hallgatói ösztöndíj lehetőségekről beszélgettünk.

A Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán részben megújult környezetben kezdődhet a következő tanév. Árpási Zoltán dékán a 3Témában azt mondta, a napokban befejeződött felújítás során többek között energetikai korszerűsítés történt, mellette a régi épületrész egyes részei is modernizáláson estek át. A dékán kiemelte, a 2023/24-es tanév megnövekedett hallgatói létszáma volt az egyik oka, hogy az egyetem vezetése a felújítás mellett döntött. Ezzel a folyamat nem ért véget, a jövő év tavaszán további felújításokkal válhat teljeskörűvé a gazdasági kar átalakulása. Árpási Zoltán hangsúlyozta, jelentős fejlődést jelent az elkészült napelempark, ahogy a kollégium teljes felújítása ide sorolható.

Minden lehetőséget meg kell ragadni ahhoz, hogy az egyetem külföldön is láthatóvá váljon, fogalmazott Árpási Zoltán. Az Erasmus-program számos lehetőséget kínál a hallgatóknak, ugyanakkor az ebben nyújtott aktivitásuk változó. A dékán kiemelte, néhány napos külföldi programokkal igyekeznek ösztönözni a fiatalokat a féléves kurzusokba való bekapcsolódásba. Az Erasmus-on túl, a közelmúltban a GFE-t összegyetemi szinten bemutató amerikai út egy új irányt is hozhat magával. Árpási Zoltán elmondta, már folynak a tárgyalások egy New York-i egyetemmel közös képzés meghirdetéséről.

A július meghatározó valamennyi hazai felsőoktatási intézményben, így a GFE gazdasági karán is. Ekkor van lehetőség az utolsó módosításokra a jelentkezési sorrendben, és ekkor derülnek ki az idei ponthatárok is. A GFE gazdasági karán optimistán várják a következő hetek történéseit.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …