2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Együttműködési megállapodást kötött a könyvtár és a Harruckern iskola

Együttműködési megállapodást kötött szerda délelőtt a Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár.

Czeglédiné Szappanos Anita igazgató kiemelte, azt tapasztalták, hogy a fiatalabb generáció kevésbé könyvtárhasználó. Az együttműködés az igazi olvasóvá válás lehetőségét nyitja meg a diákok előtt.

Czeglédiné Szappanos Anita kiemelte, nehéz feladat a mai fiatalokat beterelni a bibliotékába. Amennyiben lyukas órájuk van a diákoknak, akkor törekednek arra a tanárok, hogy az iskola könyvtárában töltsék el azt az időt. A tapasztalat az, hogy ilyenkor nem a könyveket olvassák, vagy a folyóiratokat lapozgatják, hanem a telefonjukba mélyednek. A Harruckernben van egy eseménysorozat, a 24 órás olvasás, melyben a szervezők kiválasztanak néhány könyvet, a diákok pedig egy napig felváltva, hangosan olvasnak. A szerda délelőtt aláírt együttműködés célja az is, hogy közös kulturális programokat valósítson meg az intézmény és a városi könyvtár, hiszen így tudnak igazán értő és kritikus olvasókat nevelni.

Dézsi János kiemelte, a városi könyvtár egyik fontos célja, hogy minden Gyulán tanuló diák legalább egyszer eljusson hozzájuk. Ennek érdekében először tavaly áprilisban kötöttek együttműködési megállapodást a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziummal.

Az együttműködés része, hogy a diákok ellátogassanak a városi könyvtárba, emellett az irodalmi programokra is várják a fiatalokat. Igény esetén pedig az iskolába is szerveznek ilyen eseményeket. Dézsi János kiemelte, amennyiben a diákoknak nincs ötletük, hogy milyen témájú könyvet szeretnének olvasni, akkor a könyvtárosok segítenek nekik.

Dézsi János kiemelte, szeretnének még több középiskolával hasonló megállapodást kötni a jövőben. Idén várhatóan a román gimnázium is csatlakozik az Erkel és a Harruckern mellé.

 

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …