A kánikulai hőségben is kellemes, 26 OC-os körülmények között készülnek az ételek a Gyulakonyha Nonprofit Kft-nél.
A város közétkeztetését ellátó klimatizált konyhán nem gond a forróság, most is közel háromezer adag ételt készítenek
Egymást érik a hőségriadók a nyári forróságban, amiből a Gyulakonyha munkatársai szinte semmit sem vesznek észre. A másfél évvel ezelőtt átadott, Nürnbergi utcai épületben klimatizált konyhán, kellemes körülmények között készülnek az ételek. Ambrus György ügyvezető elmondta, a tavalyi nyár főpróbának számított, az idén már élesben és hatékonyan tudják használni a konyhai klímaberendezést. Az ügyvezető hangsúlyozta, a gyakorlatban tapasztalták és tanulták meg a helyes használatot.
A gluténmentes kenyér frissen kerül az ebéd mellé, a modern berendezéssel a sütése gyorsan, hőleadás nélkül történik. Léghűtés nélkül 50-60 Celsius fok körül lenne a konyhai hőmérséklet, ahol most is mintegy háromezer adag étel készül naponta. A tanévkezdéssel ez a szám tízezerre emelkedik, az igényeket kiszolgálva, hatvanöt munkatárssal együtt készítik napról-napra a minőségi ételeket. Ambrus György kiemelte, a szezonalitás egész évben jellemző az étlap összeállítására, a nyár különösen színes palettát kínál minderre.
A Gyulakonyhán teljes üzemben egyszerre tizennégy üstben és több sütőberendezésben készül az étel, mégis öröm a főzés, köszönhetően a léghűtő rendszernek.