Az ünnepélyes díjátadóra szeptember 12-én került sor az Országház Főrendiházi üléstermében. A rangos elismerést Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Tom Horvath Neumann, az ESTOM Ltd. Tulajdonos ügyvezetője vette át Farkas Sándortól, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesétől. Idén az Érték és Minőség Nagydíj mellett különdíjjal is gyarapodott a cég, amelyet Serpenyi Fanni, a FANNIZERO Kft. tulajdonosa ajánlott fel.
A Gyulai-Properoni Adalékmentes Pokol Kolbász bemutatása
A 21. század kihívásának eleget téve a Gyulahús visszanyúlt történelmi gyökereihez. Ízharmóniájában a Gyulai termékek világát tükrözi. Úgy gyártjuk, ahogyan azt elődeink tették.
Receptúrájában nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, ezen kívül glutént, illetve laktózt, ízfokozót, valamint tartósítószert (nátrium-nitritet) sem, így a mára népbetegségnek nevezhető
táplálékintoleranciában szenvedők étrendjébe is bátran beilleszthető.
Miért döntöttünk így? Hagyományos, mégis trendi. A fogyasztók figyelme egyre inkább a hagyományos, kézműves termékek felé fordul, így folytatván eddigi utunkat, a Gyulahús is reagál ezen igényekre. A szárazáru kategóriában jobban tudunk figyelni a termék eddig megszokott ízére, így a vásárlók nem csalódnak fogyasztásuk közben. A megszokott és elvárt ízélmény mellett az az Adalékmentes Pokol Kolbász teljesíteni tudja az adalékmentességet is, miközben megtartja a hosszú minőség megőrzési idejét is.
A termék gyártásának technológiája röviden kifejtve:
Az egyik legfontosabb technológiai pont az alapanyagok kiválogatása, összemérése. Az anyagnorma szerint a termék nagysúlyú sertések húsából és ipari szalonna megfelelő arányú összeállításával készül. Az aprítás és keverés a hagyományokhoz igazodva, de korszerűbb gépek és berendezések használatával készül. Ez a technológia a termék ízvilágát, megjelenését nem befolyásolja. A fűszerezés során csak természetes fűszereket (fokhagyma. köménymag, paprika, chili) aromákat használunk, színezéket nem adunk hozzá a termékgyártás során.
A füstölés során a termékre jellemző íz, szín és állomány eléréséhez hidegfüstölési eljárást alkalmazunk, a bükkfa hasábok lassú égésével. A kellemesen különleges ízvilág elérését pedig az érlelés teszi teljesen késszé. Az érlelőkamrákban a páratartalom és a hőmérséklet megfelelő alkalmazása teszi egyedivé a terméket.
Több mint 150 éve létezik a gyulai húsipar. Cégünk fő célkitűzése nem változott: márkanevünk erősítése, a fogyasztói igények széleskörű kiszolgálása a hagyomány és a minőség jegyében, hazai és export piacokon egyaránt.
Ennek szellemében, hitvallásunk megerősítéseként fejlesztettük ki az Adalékmentes Pokol Kolbászunkat, mellyel az angol partnerünk által megálmodott és bejegyzett Properoni márkanév alatt sikeresen bejutottunk az Egyesült Királyság jelentős kereskedelmi üzletláncainak kínálatába.
Szoros együttműködésünknek és kitartásunknak köszönhetően egyre többek számára tudjuk biztosítani a magas minőségű, szigorúan adalék és minden vegyi anyagtól mentes termékünket.
Együttműködésünk bizonyítéka annak, hogy megfelelő szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru termékeket készíteni és forgalmazni hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert minőségben. E termékben rejlő üzleti lehetőségeink köre folyamatosan bővül, az export eladások biztató és folyamatos emelkedése mellett.
A szeletelt Gyulai-Properoni Adalékmentes Pokol Kolbász ételek egész sorát gazdagítja és varázsolja különleges ízélménnyé a pizzákon és tésztákon át a rizottóig, salátákig. Felhasználási körének csak a fantáziánk szab határt.