2024. október 6., vasárnap
FONTOS

A közétkeztetés megújításáról tanácskoztak a Gyulakonyhánál

A közétkeztetés megújítása volt az egyik fontos témája annak a konferenciának, melyet szerdán rendeztek a Gyulakonyha épületében.

Kónya István alpolgármester köszöntő beszédében kiemelte, a város és a cég közös érdeme, hogy a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége a fürdővárosban tartja szeptemberi ülését.
A KÖZSZÖV Akadémia rendezvény témája ez alkalommal a “Gyulai közétkeztetés, hagyományőrzés és megújulás” címet kapta. Ambrus György, a Gyulakonyha ügyvezetője kiemelte, cél a környezetvédelem, az élelmiszerpocséklás visszaszorítása, valamint az egészséges táplálkozás hármasa.

Az Erkel Ferenc Gimnázium lehet Gyulán az első olyan intézmény, amely a készülő rendeletnek megfelelően többet tesz az ételpazarlás ellen. A szabadszedéses étkezést megelőzően benne volt a gimnázium abban a programban is, ahol egyedüli gyulai középiskolaként választhatnak a diákok “a” és “b” menü között.

Az eseményen elhangzott, hosszútávú cél, hogy nemcsak a középiskolákban, általános iskolákban, hanem később az óvodákban is bevezessék a svédasztalos, szabadszedéses étkezést. A szerdai eseményen többek között bemutatkozott a Gyulakonyha, valamint meglátogatták a Gyulahús üzemét is.

 

Nézze meg ezt is:

Az 1944/45-ös eseményekkel foglalkoztak a levéltár konferenciáján

Idén az 1944-45-ös, Békés vármegyei eseményekről szólt a hagyományos őszi, levéltári konferencia, melyet az Almásy-kastély …