2025. április 19., szombat
FONTOS

55 főzőcsapat vett részt a 18. Országos Román Gasztronómiai Fesztiválon

Népdal ének, és néptánc is fogadta azokat, akik ellátogattak a 18. alkalommal életre hívott Országos Román Gasztronómiai Fesztiválra és családi napra.

Az idei esemény fókuszában a főzés állt. A rendezvény üzenete évről-évre változatlan, vagyis hogy szenteljenek egy napot a baráti közösségek erősítésére.

Az 55 főzőcsapat különböző ételekkel készült. A körösszakáli társaság marhapörköltet főzött.

A fesztivál helyszíne immár ötödik alkalommal a várkert. A főzőcsapatoknak a hús mellett sátrat, padot és a főzéshez szükséges vizet is biztosították a szervezők. Iszály Mihály többek között pacal levessel készült.

Az idei rendezvényen nagy hangsúlyt kapott a nagyszínpad, mely hozzájárult ahhoz, hogy a kulturális programokat ötvözzék a gasztronómiával.

 

Nézze meg ezt is:

A legjobb egészségturizmus szervezőket keresték

Legyél te a Dél-Alföld legjobb egészségturizmus szervezője! – a Gál Ferenc Egyetem gyulai campusa az …