Szeptember 30-án kezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán.
A programok kiemelt tematikája a gasztronómia. Október 18-án, pénteken a Vitézek vacsorája című rendezvénnyel várják az érdeklődőket a gyulai várba. Nemcsak vitézei, kovácsa és solymásza van a várnak, de egy hatalmas kemencéje is, amely a 18. század óta szolgálja ki a várnépet. Ezen a napon ismét felfűtik ezt, hogy megmutassák, hogyan használták az elődök és még a sütési folyamattal is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Október 20-án, vasárnap a Hódítók csemegéje programra várják az érdeklődőket. Itt az oszmán-török gasztronómiába nyújtanak betekintést.
Az utolsó, gyulai várban megtartott programot október 27-én, vasárnap rendezik. Ekkor a középkor jelenik meg az asztalnál. Az ételek elkészítése és a tartósítás titkainak felfedése után még az is kiderülhet, hogy milyen gasztronómia létezett a középkorban. A témát Lovász Emese régész előadása viszi közelebb az érdeklődőkhöz.