A Karácsonyi iskola ötödikes diákjai is megkapták az üzemlátogatáshoz szükséges védő öltözetet. De mielőtt a szerda délelőtti program megkezdődött volna a Gyulahús Béke sugárúti egységében, Hajduk Zoltán üzemvezető beszélt röviden a fiatalokkal arról, milyen összetevők kellenek a jó kolbászhoz, vagyis a Gyulaihoz, és hogy ezek az összetevők, mint a fehérje, a fűszekerek milyen élettani hatást gyakorolnak az emberi szervezetre.
Emellett a hungarikumnak számító gyulai kolbász történetéről, a gyártás múltjáról, jelentőségéről is szó esett.
A Karácsonyi általános iskolában a fenntarthatósági témahetet szülői kezdeményezésre idén kiegészítették. Ennek köszönhetően a diákok képet kaphatnak arról, hogyan zajlik Gyulán a kolbászgyártás.
A héten a Gyulahús mellett több csoport látogatott el a húsipari múzeumba, a programok között kolbászkészítés is szerepelt.